Sunday, 14th, October

Brown praises “fantastic” England

Prime Minister Gordon Brown has praised the English rugby team after their wonderful victory against the French on Saturday 13 October at Stade de France:

He praised the fighting spirit of the team and their “fantastic achievement” in the World Cup semi final.
In the second minute of the game, Josh Lewsey scored a first try while two penalties by Lionel Beauxis put the French ahead 6-5. Two more penalties by Beauxis and Jonny Wilkinson brought the score to 9-8 for the French but in the last hectic five minutes, Wilkinson scored a penalty and a drop-goal which secured the English victory.

Conservative Party leader David Cameron declared that he was “enormously proud of his country”.
At the UK, pubs and bars were filled by supporters who celebrated the victory all night.

Lisa-Marie

Dimanche 14 octobre

Les louanges de Brown pour la « fantastique » victoire de l’Angleterre

Le Premier Ministre Gordon Brown a salué les joueurs de rugby anglais après leur magnifique victoire face a la France le 13 octobre 2007 au Stade de France :

« Ils se sont battus pour gagner cette demi-finale de Coupe du monde et ont obtenu un formidable succès ».
Dès la 2ème minute de jeu, Josh Lewsey a marqué le premier essai, puis deux pénalités de Lionel Beauxis ont permis à la France de mener 6-5. Deux autres réussites de Beauxis et de Jonny Wilkinson ont porté le score à 9-8 pour la France mais dans les cinq terribles dernières minutes, Wilkinson a réussi une pénalité et un drop qui leur a permis de l’emporter.

Le chef du parti conservateur David Cameron a déclaré qu’il était « très fier de son pays ».
Au Royaume-Uni, pubs et bars ont vu les supporters anglais fêter cette victoire toute la nuit.